Ting å tenke på før du kjøper hund

Anskaffelse av hund

Er det rett for deg?

Du har kanskje planlagt allerede? Du og resten av familien har lyst på hund. Men det er en del ting å gå igjennom før man faktisk skaffer seg hunden.

De fleste hunderaser blir fra ti til femten år. Dere må ta med i beregningen at dere skal ha hunden i hele dens levetid. Den er et levende vesen og ikke en ting, så kan ikke bare kaste den når dere føler dere ferdig med den. Den trenger pleier, omsorg og masse bevegelse for å trives. Du må også tenke på at den kan bli syk eller skade seg, det å dra til veterinær er ikke billig, så dere må ha råd til det.

Spør dere selv følgende:

1.      Hvorfor vil vi ha en hund? Hvis du svarer at det er fordi barna har mast om det, så burde du tenke nøyere på det. Det er alltid du som voksen som har ansvaret for kjæledyrene dere anskaffer. Barn forander seg hele tiden, så de kan fort bli lei av dyret og vil ikke gjøre så mye av de tingene som hører med å ha en hund.

 

2.      Hvor mye tid har vi til en hund? Det å ha hund er mye jobb, og fort mye mer enn man egentlig trodde. Er du forberedt på dette?

 

3.      Hvor stor plass har vi til en hund? Er hunden av de større typene, så krever den mye plass både utendørs og innendørs. Om du velger en mindre type, så kan det fungere om du har liten plass, om ikke det er en av hundene som har et meget høyt aktivitetsnivå, da krever de mer.

 

4.      Hva vil det koste familien å ha en hund? Det er hunder i alle prisklasser fra gratis til mange tusen. Men det man ofte ikke tenker på er at det ikke er innkjøpet av hunden som koster mest, det er selve holdet.